Rakhyvel för kvinnor

På vissa ställen på kroppen har man gärna kvar allt hår – på huvudet till exempel! På andra ställen vill man helst inte ha något hår över huvud taget. Ställen för oönskad hårväxt är till exempel på benen och i armhålorna. Det snabbaste och enklaste och även billigaste sättet att få bort oönskad hårväxt är att använda en rakhyvel.

En rakhyvel för kvinnor skiljer sig ofta något från en rakhyvel för män. Att det finns skillnader beror på att en rakhyvel för kvinnor används på de lite tunnare håren på kroppen medan en rakhyvel för män måste vara anpassad för de tjockare hårstråna i ansiktet. Av den anledningen har en rakhyvel för kvinnor sällan fler än tre blad medan en rakhyvel för män kan ha upp till fem blad. Att kvinnor rakar större hudytor spelar också roll. En rakhyvel för kvinnor har i regel en ganska tjock remsa med gel som gör rakningen mer behaglig och som dessutom återfuktar huden. Även om rakhyveln applicerar gel på huden samtidigt som rakningen sker är det dock självklart klokt att använda extra rakgel eller raklödder.

Det finns många märken att välja mellan när du ska köpa en rakhyvel men Wilkinson Sword och Gillette är de två avgjort största. Båda dessa tillverkare har en större mängd rakhyvlar speciellt framtagna för kvinnors behov.

Alternativ till rakhyvel

Om man inte vill använda en rakhyvel för att ta bort oönskad hårväxt finns två alternativ, nämligen vaxning och behandling med epilator. Vaxning är en relativt smärtsam men mycket effektiv metod som innebär att man applicerar smält vax på huden och sedan river bort håret med hjälp av pappersremsor. En epilator fungerar som så att små tänger tar tag i håren och lyfter upp dem med roten. Ingen av metoderna gör att den oönskade hårväxten försvinner för alltid, men huden håller sig len och slät lite längre än om man använder rakhyvel.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.